Home ยป Sportschool Zaandijk

Sportschool Zaandijk

Indien u op zoek bent naar een sportschool in Zaandijk dan ziet u bij ons een lijst van alle sportscholen c.q. fitnessscholen waar u kunt sporten.

Hardlopen met krachttraining bij een sportschool Zaandijk

Een sportschool is een uitstekende aanvulling op uw huidige hardlopen en helpt op vele manieren. Zo kunt u in een sportschool uw krachten optimaliseren voor zowel de benen, buik en billen. In combinatie met bv loopscholing is dit gelijk goede trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining mag vanzelfsprekend zowel met heuvel training echter heeft u ook een heuvel bij u in de wijk en dus kunt u hier toch juist spier oefeningen voor aanwenden. De intensiteit is natuurlijk afhankelijk van uw schema en zal daarnaast te maken hebben met uw routine die u heeft met hardlopen met krachttraining zelf. Veel hardlopers starten met hardlopen met krachttraining want ze worden nu juist sterker en hebben minder spierblessures . Verder biedt de sportcentrum ook de mogelijkheid om hier beheerst de warming-up en de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij elke loopschool in Zaandijk zal dit beslist mogelijk moeten zijn.

Loopband gebruiken of niet

Vaak horen we dat er hardlopers zijn die een spierklachten opdoen wegens het toepassen van een loopband in een sportcentrum. Dit kan zeer goed want deze banden niet precies zijn afgesteld. Let daar daarom bovenal op dat de band niet onder een helling staat. Dat is fundamenteel aangezien je anderszins te vaak tijdens een loop je scheenbeen spieren zult belasten als de heupgewrichten. Een loopband is prachtig om op te hardlopen en beslist wanneer het buitenshuis slechter weer is dan doe je hier bepaald een goede training. Vergeet niet dat het hardlopen op een zachte onderlaag zoals in het bos dus doorlopend nog het beste is. Wissel het lopen op een loopband achteraf ook wat langer af met eveneens een loop in het bosland. Bekijk hieronder welke Sportschool Zaandijk de mogelijkheid heeft om op een band te joggen.

Ga terug naar Fitnesscentra Noord Holland