Home ยป Sportschool Zwanenburg

Sportschool Zwanenburg

Als u zoekt naar een sportschool in Zwanenburg dan heeft u hieronder een staatje van allemaal sportscholen en fitnesscentra waar je kunt sporten.

Krachttraining in een sportschool Zwanenburg

Een sportcentrum is een goede aanvulling op uw huidige lopen en helpt op vele wegen. Zo kunt u in een sportschool uw fysieke krachten verbeteren voor zowel de benen, buikspieren en bilspieren. In samenspel met bijvoorbeeld loopscholing is dat gelijk uitstekende trainingsvorm voor in de winter. Krachttraining mag natuurlijk ook met heuveltraining echter heeft u ook een heuvel bij u in de buurt en dus kunt u hier wel juist spierversterkende oefeningen voor benutten. De trainingsintensiteit is vanzelf afhankelijk van uw schema en zal ongetwijfeld te maken hebben met uw praktijk die u heeft met krachttraining en hardlopen zelf. Veel lopers starten met hardlopen met krachttraining want ze worden hierdoor juist krachtiger en krijgen minder spierblessures . Overigens biedt de sportcentrum ook de plaats om hier rustig de warming up als ook de cooling-down op een loopband uit te voeren. Bij iedere loopschool Zwanenburg zal dit ook mogelijk zijn.

Loopband nemen of niet

Regelmatig signaleren we dat er lopers bestaan die een spierblessure krijgen met het toepassen van een loopband in een sportcentrum. Dit kan zeer goed als deze banden niet lekker zijn afgesteld. Let daar dus speciaal op dat de band niet onder een helling staat. Dit is belangrijk omdat je anderszins te veel onder een loop je scheenbeen spieren kunt belasten als ook de heupgewrichten. Een band is perfect om op te trainen en ook indien het buiten minder weer is dan doe je hier uiteindelijk een uitstekende oefening. Vergeet niet dat het joggen op een zachte ondergrond zoals in het bos zeker voortdurend nog het beste is. Wissel het lopen op een band vervolgens wel wat langer af met ook een duurloop in het bos. Bekijk hieronder welke Sportschool Zwanenburg de ruimte heeft om op een loopband te joggen.

Ga terug naar Sportscholen Noord Holland