Home » Trainingsschema hardlopen voor beginners
Training

Trainingsschema hardlopen voor beginners

trainingsschema hardlopen beginners

Als beginnend hardloper is het belangrijk om op een rustige manier je trainingen op te bouwen. Met een goed trainingsschema hardlopen voor beginners bent u al half op weg. Dit met als doel extra veel vet te verbranden in combinatie met een dieet is dit dus nog belangrijker. Het lichaam weet in eerste instantie niet wat het overkomt met al de veranderingen in het gewone leefpatroon. Wees dus geduldig en bouw je trainingen ook daadwerkelijk rustig op.  Wanneer u zich houdt aan dit basisprincipe zult u ook daadwerkelijk de beste resultaten behalen. Een Trainingsschema hardlopen voor beginners kan u hier overigens direct op een verantwoorde manier mee op weg helpen.

Voor gevorderde hardlopers zijn er verschillende trainingsmethoden en we zullen ze hier allemaal beschrijven waardoor u een compleet beeld krijgt van de mogelijkheden van de verschillende trainingen. Uiteindelijk zullen we een selectie  maken van een aantal van deze trainingsmethoden in uw persoonlijke trainingsschema met als doel veel vet te verbranden.

Rustige duurloop
De rustige duurloop is voor u een zeer belangrijke training waarin u uiteindelijk ruim een half uur achter elkaar in een zeer rustig tempo (praattempo) traint. Dit half uur zult u in een periode van twee maand bereiken met tot maximaal 3x trainen per week. Ook later zult u vaker een rustige duurloop blijven trainen om het lichaam de rust te geven en te herstellen van andere intensievere trainingen. Het is dus belangrijk om deze training ook te zien als een “ontspannen”training. Het moet u gemakkelijk af gaan en probeer de ontspanning ook eens te voelen door bijvoorbeeld in een bos te gaan trainen waar u bovendien van de rust en natuur kunt genieten.

Normale duurloop
De normale duurloop is een duurloop waarbij u iets harder loopt dan een rustige duurloop. Deze vorm van trainen zorgt ervoor dat u lichaam went aan de “weerstand” van het iets harder lopen. De ademhaling wordt zwaarder en bovendien zult u ervaren dat de training wel zwaarder is. Dit komt allemaal omdat het lichaam wat meer koolhydraten gaat verbranden naar verloop van tijd maar door de training zelf zult u ervaren dat op termijn de rustige duurlopen veel eenvoudiger gaan. Wij zullen deze training minimaal aan het einde van de trainingsperiode adviseren aangezien we de nadruk op het afvallen leggen.

Tempo duurloop
Een tempo duurloop is voor de gevorderde hardloper. Hier zal een bepaalde afstand in wedstrijdtempo worden gelopen. Het lichaam zal nu ook leren omgaan met de laatste reserves van het lichaam optimaal te gebruiken. Naast snelheid en spieropbouw zal ook het mentale aspect getraind worden. Wij adviseren deze trainingsvorm niet voor de beginnende hardloper die vet wil verbranden met hardlopen.

Interval training
De interval training is een training die wordt gecombineerd in de rustige duurloop. Wat er gebeurd is dat verschillende tempo’s worden gelopen voor een korte tijd. Het lichaam en hartslag wordt meer belast en bovendien zal er meer zuurstof in het lichaam moeten worden opgenomen. Het klinkt misschien vreemd maar dit is een prima training voor beginnende hardlopers. Door de minimale belasting komt het lichaam en ook de beweging in een andere motoriek en leert net over een grens heen te gaan zonder te veel belasting. Je herstelt namelijk na elke inspanning en je zult merken dat je sneller vooruit gaat. Dus met een beter resultaat uiteindelijk 30 minuten achter elkaar vet verbranden met hardlopen.

Heuvelloop
Een heuvelloop is een trainingsvorm voor hardlopen die het mogelijk maakt om op een natuurlijke manier extra spieren op te bouwen. Bij een heuvelloop zul je direct de extra belasting voelen in je spieren en als je dit als gevorderde loper in periodes traint zul je uiteindelijk veel sterker worden.

Krachtoefeningen
Krachtoefeningen zijn lang niet gewenst geweest voor hardlopers en in het bijzonder voor de beginnende hardloper. Dit is nu achterhaald want er is als beginnend hardloper 1 oefening die van enorm belang is en wel de buikspieren. Bij het hardlopen zijn versterkte buikspieren een belangrijk aandachtspunt om vaak rugklachten te voorkomen. Omdat de oefeningen ook nog eens gericht zijn op vet verbranden adviseren wij ze sterk in het trainingsprogramma op te nemen.

Loopscholing
Loopscholing zijn oefeningen die de hardloper helpen zijn loopstijl te verbeteren. Eigenlijk zijn de oefeningen gericht op onderdelen van je natuurlijke loop maar dan in het klein uitgelicht. Met looptraining oefeningen zul je uiteindelijk merken dat je soepeler gaat lopen. Dus met als resultaat eenvoudiger lopen om meer vet te verbranden. Deze trainingsvorm zullen we zeker behandelen in het trainingsschema.

Rekoefeningen
Rekoefeningen na de warming-up en cooling-down zijn enorm belangrijk voor de beginnende hardlopers die vet willen verbranden. Door het licht rekken van de gewenste spieren zullen deze soepel worden en blijven. Hierdoor heeft u minder kans op blessures en bovendien worden uw spieren langer en slanker. Dit alles opnieuw om het optimale resultaat vet verbranden met hardlopen te bereiken.

Nu u alle mogelijke trainingsvormen voor een hardloper heeft gelezen is het nu de kunst om voor u het optimale trainingsschema hardlopen voor beginners samen te stellen waarmee u snel het gewenste resultaat bereikt. Wij hebben goede ervaring met het Afvallen met Hardlopen boek die al voor 20 Euro is aan te schaffen voor een uitstekende start voor de beginnende hardloper. Het boek beschrijft op een uitstekende manier op welke manier je gezond kunt afvallen zonder een specifiek dieet maar met gewoon gezonde voeding en de juiste training. Bekijk hieronder deze aanbieding en schroom niet om deze stap te nemen. U zult merken dat het de investering direct terugverdiend.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om uw vraag of opmerking te plaatsen

Productcategorieën